Új korszak kezdődik? Eltűnhetnek a billentyűzetek a laptopokból! (VIDEÓ)

2024. május 10. 12:46

Az új technológia mozdulat-és hangvezérléssel működne, ráadásul mesterséges intelligenciára is épít.

2024. május 10. 12:46
null

Képernyőkép: AMERIA AG hivatalos oldala

 

Egy német vállalat, az Ameria az iPhone példáját követve azt állítja, hogy az Apple forradalmi újítást hozott a mobiltelefonok világába a billentyűzetek eltávolításával – olvasható a hvg.hu-n. 

A Heidelbergben székelő cég hasonló forradalmi lépésre készül a billentyűzet nélküli laptopok piacán, amelyeket kizárólag mozdulat-és hangvezérléssel lehetne irányítani, és amelyek mesterséges intelligenciát is alkalmaznának.

 A cég, amely a nagyközönség számára szinte teljesen ismeretlen, azzal dicsekszik, hogy minden nagy laptopgyártó érdeklődik az új technológia iránt, de az Ameria inkább saját maga szeretné legyártatni a számítógépeket. Ezt tükrözi a projekt munkaneve is: Maverick (az, aki a saját útját járja).

A mozdulatvezérlés leginkább a játékkonzoloknál alkalmazott technológiához hasonlít: a képernyő sarkában elhelyezett apró kamerák figyelik a felhasználó kezét. Azt is rögzítik – ami a VR-szemüvegekre emlékeztet –, hogy a felhasználó merre néz. A hangvezérlés sem újdonság, de az Ameria által bevezetni tervezett kombinációja újdonságnak tűnik. A képernyő térhatású, még szemüveg nélkül is. 

A terméket a cég 2025 végén dobná piacra, amellyel az Ameria Németország másik nagy szoftvercége lehetne a SAP mellett.

 

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:46
🍓 ️ ­­I­g­a­­­z­­i n­i­­­m­­­f­o­­­m­­á­n­­­i­­á­k­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­𝐍
2024. május 14. 21:40 Szerkesztve
Feltalálják a tabletet. Amihez gyakran külső billenytűt árultak. Eszerint eddig.
Nasi12
2024. május 14. 21:38
Kína már most vevő rá. Nem nyerő a kínai billentyüzet :)
Tara Verde
2024. május 10. 17:25
A képen is látszik, hogy ez a fejlesztés is - mint mostanában minden - a vásárlási élmény fokozására lett kitalálva, nem a számítógépes munkavégzés támogatására.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!